luni, 8 iunie 2009

Sportul

Adeseori ne intrebam cat de benefic, sau nu, este sportul? Dar intrebarea care ne framanta pe multi: chiar poate fi sportul cel care scoate tot ce-i mai bun din noi?... Stateam astazi de vorba cu prietena mea cea mai buna (Andreea) despre acest subiect si am ajuns la mai multe concluzii.

Intradevar, in sport toti putem gasi alinare, libertate, noutate. Poate ca acum o sa spuneti .. cu ce ma alina pe mine sportul...? si Andreea mi-a sugerat un foarte bun exemplu. Un amic de-al ei s-a nascut cu disabilitati (picioarele mai scurte - 65 cm) si a gasit in sport, mai exact rollerblading, motivatia de a trece peste complexul sau. Acest lucru la stimulat foarte mult sa devina campion international la sporturi urbane, putandu-se lauda cu peste 10 ani de experienta.

Sportul este accesibil tuturor categoriilor de oameni, iar datorita faptului ca are foarte multe ramuri si este flexibil poate fi adaptat oricarei persoane, inclusiv celor care nu au fost inzestrati cu talent in planul artistic, deoarece performanta in sport nu este ereditara ci se dobandeste pe parcursul vietii. Drumul care duce catre performanta este cel care ne ajuta sa evadam din monotonia vietii cotidiene.

Dragostea, (doar cum sa uit eu de ea si sa nu o pomenesc nu?), se regaseste si ea in sport si este cea care ajuta foarte mult la imbunatatirea aptitudinilor. Bine, acum depinde de perspectiva fiecaruia, dragostea pentru sportul in sine sau cea venita din partea persoanei iubite.... intalnite chiar pe parcursul practicarii hobby-ului, sau nu.

In final sportul este cel care scoate ce-i mai bun din noi, cel care ne ajuta sa facem cunostinta cu campionul din noi, care ne ofera o noua motivatie in fiecare zi si nu in ultimul rand noi prieteni care impartasesc acelasi hobby...!

4 comentarii:

prykop spunea...

n`ai ce spune...frumos blog :> interesant partea cu "imbratisari gratuite" cel putin pt mine :P oriucm e frumos tot...de aicea:P:*:**:

Anonim spunea...

Sportul te invata uneori ce este viata , ce este pasiunea , ce este prietenia sau chiar mai mult...perfectiunea...frumos articol ;)

Anonim spunea...

intr`adevar sportul te stimuleaza sa devii mai bun te face sa fii mai disciplinat dar nu poti deveni extraordinar doar prin sport... ai nevoie si de vorbele frumoase ale unei persoane si de suportul ei...

oricum foarte sugestiv.. felicitari:*

stefan spunea...

corect, corect...ca de altfel mai tot de pe aici....chiar daca sportu pe care il practic eu ma indeamna la chiul