marți, 10 februarie 2009

UNITATE! oare?

UNITATE... tot mai des intalnit acest cuvant! Dar ma intreb, oare mai este el folosit la adevarata sa valoare? Din pacate, vremurile actuale reusesc a ma contrazice tot mai mult. Fie ca vine vorba de unitate privind un stat, unitate privind anumite valori, unitate cu privire la prietenie, in majoritatea cazurilor cuvantul este folosit mai mult pentru a da "incarcatura si culoare" contextului, uitandu-se defapt de adevarata sa "greutate morala". Se mai poate oare, ca pe scena unui teatru numit ''LUME'', in care fiecare este "inzestrat" cu o masca a falsitatii si a superficialitatii sa fim uniti? Cati dintre voi ar raspunde afirmativ?... Raspunsul la aceste intrebari, cei care posibil il avem, poate diferi mult, insa am sa las deschisa aceasta fraza...!
Eu, insa stiu sigur ca macar oameni care isi doresc acest lucru sunt. Practic ca sa poti realiza ceva, trebuie sa ai vointa, sa iti doresti. Un bun exemplu este Dragos (http://dapreutescu.blogspot.com/), care desi este foarte bine pus la curent cu "sceneta care se presteaza acum" in Romania, are puterea sa afirme si nu in ultimul rand sa ne indemne catre UNITATE. Ca sa faci acest lucru, trebuie sa crezi cu adevarat in oameni si in incarcatura morala a vorbelor.
UNITATEA ESTE CEA CARE NE ADUCE IMPREUNA, CEA CARE NE AMINTESTE, CA PE LANGA FAPTUL CA SUNTEM OAMENI SI ASTA NE LEAGA, MAI TREBUIE SA PRETUIM SI RELATIILE DINTRE NOI, INDIFERENT CARE SUNT ACESTEA: DE PRIETENIE, COLEGIALITATE, SENTIMENTALE ETC. UNITATEA PE ANSAMBLU INSEAMNA O FORTA, DECI PRIN EA PUTEM DEVENI MAI PUTERNICI SI PUTEM SCHIMBA CEVA! Nu credeti ca ar cam trebui sa mai dam importanta si acestui aspect "putem schimba ceva"? ... Cine? ... NOI! ... Cum? ... PRIN UNITATE!... Unde? "IN INTERPRETAREA ROLURILOR DIN ACTUALA SCENETA A SOCIETATII ROMANESTI. "

Niciun comentariu: